söndag 30 oktober 2011

Utmaning-Månadens sötsak.

Mitt bidrag till utmaningen ge bort som Månadens sötsak (http://sotasaker.com/manadens-sotsak-ge-bort/) har denna månad får bli denna mini tårta som jag gav min dotter idag. Jag hade bakat tårtor till ett 7-års kalas och fick fyllning och botten bitar över så jag gjorde denna. Hon fick den eftersom hon jobbade och inte kunde vara med på kalaset för sina små kusiner.


Choklad/vanilj botten med hallongrädde och rocky road fluff. Dekorationer och lock i sp och strössel i vitt och silver.

Kalas för tvillingarna

Idag var det kalas för min bror Anders tvillingflickor Isabella och Cassandra och naturligtvis så ville jag göra tårtan. Från början var tanken att det skulle bli en stor gemensam tårta, men jag ändrade mig och gjorde två små istället. Jag blev sen så därför blev inte bilderna sådär jättebra.







De blev väldigt goda. Choklad/ljus botten som skulle ha varvats men när jag skulle göra det sista imorse insåg jag att det blev en liten miss i botten. Fylld med hallongrädde och rocky road fluff (receptet hittade jag här http://www.mycakes.se/2011/10/rocky-road-mousse.html) den var väldigt god. Dekorationer och lock av sp. Tårtorna blev ialf uppskattade.



onsdag 26 oktober 2011

Onsdags nöje.

 I eftermiddag har ugnen gått varm.Bakade till en vän, vit chokladkladdkaka och något glutenfritt.
Det glutenfria blev drömrulltårts smet som jag gjorde cupcakes av. De smakar förhoppningsvis bättre än de såg ut efter jag tagit ut dem ur ugnen. Några sekunder var de jättehöga och fina men sjönk snabbt ihop till något rynkigt. För att snygga till dem lite gjorde jag en vit chokladfrosting och dekorerade med lite höstlöv, hjärta, blomma och strössel. Någon som har några bra recept på glutenfritt?






 Kladdkakan är gjord på vit choklad och hallonkesella som gör den lite mindre söt och är en härlig smak kombination.  Hoppas att det ska smaka bra.


tisdag 25 oktober 2011

Tävling



Denna kavel är jag med och tävlar om på denna sida http://smulansbakblogg.blogspot.com
Tävlingen avslutas 1 november, så ta chansen du också att vara med och tävla om denna fina kavel.

söndag 23 oktober 2011

Söndag

Idag är det en helt underbar dag ute. Solen skiner och det är nästintill vindstilla, ändå har jag ingen ork och vilja att göra någonting. Lusten att promenera, städa, sy och byta gardiner finns där nånstans, men vart finns motivationen att göra det jag vill.

Imorse gjorde jag ialf en tårta till en av min dotters bästa vänner. Lite överarbetad kanske men så här blev den. Svårt ibland att sluta i tid.
 Ljus rulltårtsbotten med After eightfluff och päronmousse. Lock, dekorationer i sp och marsipan.

lördag 22 oktober 2011

Lördag

Har lite bakabstinens denna helg. Tur att jag ska göra en minitårta till imorn. Idag har jag bara tagit det lugnt. På morgonen var jag och fikade med nära och kära, tog en sväng på stans loppisar. Gissa om jag gjorde fynd..
Dessa inköp kostade hela 90 riksdaler.

När jag kom hem igen lade jag ihop tårtan det blir After eightfluff och päronmousse. Gjorde chokladcupcakes som jag använde resterna av fyllningarna till.






Gjorde också en groda i marsipan eftersom jag snart ska göra en tårta till en grodtokig liten tjej.


måndag 17 oktober 2011

Måndagsbak

Fick ett sms av en kär vän att det var kris. Hon var bara tvungen att ha cupcakes till imorgon bitti, så det var bara att ställa sig och baka efter jobbet. Fast det gör jag så gärna så. Det blev choklad cupcakes med mjölkchoklad frosting recept.
Hade lite tråkigt så jag modellerade även lite grann, de bilderna kommer upp vid ett annat tillfälle eftersom de ska dekorera en tårta som ej är gjord och levererad ännu.

Söndagstårtorna.

Här kommer de utlovade bilderna på tårtorna jag gjorde igår. En som gick i svart och vitt och en som skulle gestalta peace&love och lite rock´n roll.



Ljusa bottnar, recept här, med chokladfluff och lemoncurd grädde, recept här. Dekorationer och lock i sp.



Chokladbotten med lakritsplopp fluff och hallongrädde. Dekorationer och lock i sp och marsipan.

söndag 16 oktober 2011

Tårta 3 och 4

Kommer en liten sneakpeak på söndagens tårtor. Mer kommer under måndag kväll. Detta eftersom den sista tårtan ej är levererad ännu.

lördag 15 oktober 2011

Tårta nummer 1 och 2 denna helg

Igår firade vi en 10-åring. Hon fick denna som jag gjort.




Höll på att glömma Hello Kitty därför hamnade hon lite vid sidan om. Tanken från början var att hon skulle stå mitt på.
Ljus botten med dumlefluff och vaniljglasscreme. Dekorationer i sp och marsipan.

Gjorde denna tårta till hästtokig tjej idag. Gjorde ett försök att modellera en liggande häst men resultatet blev lite si sådär. Hoppas Amanda blev nöjd ändå. 





Ljus botten med jappfluff och jordgubbsmousse recept här. Täckt med marsipan och dekorationer i marsipan, sp och kristyr. Jag hoppas den smakade gott.

torsdag 13 oktober 2011

Torsdag

Dagen började tidigare än vanligt eftersom en tårta till en arbetskamrat skulle göras klar. Han ville inte ha några presenter eller blommor så då fick det bli en tårta istället. Gissa om han blev glatt överraskad när han fick denna.

Chokladbotten varvad med dumlefluff och vaniljglass kräm. Lock och dekorationer i marsipan, sp och fondant.

När jag kom hem fortsatte förberedelserna inför tårta imorn med att lägga fyllningarna som ovan mellan en ljus botten. Passade även på att göra lite chokladcupcakes med Nutellafrosting.

Insåg sen när jag öppnade micron att jag glömt den smälta chokladen i, men jag hoppas de ska smaka ändå. Dessa ska levereras till min sjukgymnast imorgon...

Gjorde även denna..
Eftersom den förra jag gjorde ville en arbetskamrat köpa..
Till helgen ska det göras 3 tårtor en till hästtokig tjej, peace&love till en annan och sist en svart och vit. Så det blir många fyllningar och bottnar att förbereda imorgon efter jobbet.