måndag 26 december 2011

Tårta till Tyra

Imorgon fyller min dotters bästa väns dotter 3 år. Hon ville att jag skulle göra 2 tårtor till henne. Jag hade lite problem med den ena eftersom den skulle vara helt fri från nötter och mandel och skulle innehålla en traktor av något slag, så marsipan på tårtan var utesluten. Jag visste inte heller hur det var med fondant/sp, så den tårtan fick bli med mestadels grädde.






 Ljusa bottnar efter detta recept med mjölkchokladfluff och vaniljglasscreme (efter recept här). Lock hemmagjord mmf, dekorationer i marsipan och sp.


 Ljusa bottnar (som tårtan innan) med hallongrädde och vaniljglasscreme. Spritsad med grädde och dekorerad med röd tårtgele. Traktorn som inte kan stå på tårtan utan bredvid är gjord i marsipan och sp.
Hoppas de ska smakar bra.

Annandagsfika med lillebror och hans busbarn.

Idag har jag haft besök av min bror och hans 3 barn. Jag hade bakat julcupcakes (jag hade ingen gräddfil hemma så jag tog fil istället sen hade jag i 1 dl lingonsylt i smeten) med nutellafrosting. Jag hade i pressad apelsin istället för espressokaffe. De smakade helt underbart.


Julhelgen i bilder

Så var då även denna julhelg över. Här kommer ett axplock av bilder på julen hemma hos mig.


















Ja, jag vet. Har lite tomtar på loftet. Älskar tomtar och julen. Har min "lilla" samling som växer med mellan 10-15 tomtar varje år.
GOD FORTSÄTTNING till er alla som kikar in här på min blogg ibland.

söndag 25 december 2011

Jultårta

Julaftonen är över för denna gång. Firade den med mina nära och kära hos mor och far. Framåt kvällen begav jag mig till goda vänner för mer julfirande och hade då med mig en tårta.




Gjorde denna som Leila gjorde i ett av sina nya program. En hög fin tårta som dock höll på att glida isär, men snabbt in i kylen så klarade den sig. Den blev mycket god och uppskattad.

måndag 19 december 2011

Godis

Julgodistillverkningen är i full gång. Här kommer lite bilder på sånt jag bara varit tvungen att prova.
 Chokladkola

 Choklad fudge med vit choklad och polkaströssel.
 Vit choklad fudge
  Pepparkakshus tillverkning


 Rocky road fudge
 Bountybollar
 Lakritsfudge
  Mintpraliner
Lägger ut länkar till recepten en annan dag. Nu har John Blund varit här tror jag för ögonen känns grusiga. God natt på er.

Tillägg till recepten som jag hittade här.

lördag 17 december 2011

Elliot 1 år och en jultårta

Elliot fyller 1 år idag och önskemålet var en ljusblå etta med lite dekorationer.


 Ljusa långpannebottnar med chokladfluff och gräddglass creme. Lock i hemmagjord marchmallowfondant och dekorationer i marsipan och sp.

Maud fick en liknade som min födelsedagstårta.


 Ljusa bottnar chokladfluff och hallongrädde. Täckt med fondant och dekorationer i fondant och marsipan.
Hoppas de smakade bra.