söndag 29 januari 2012

Kimpas biljardtårta.

Min bästa väns son Kim har fyllt 18 och hon ville att jag skulle göra hans tårta. Efter lite funderande mellan sol, bad (de åker till Thailand varje år) och biljard så blev det biljarden som vann. Mycket googlande blev det för att ialf försöka få till färgerna på bollarna. Lite problem blev det hur jag skulle göra när jag täckte den tillslut kom jag på hur jag skulle göra. Jag började med den gröna i ett stycke det bruna på kanterna fick jag skära i delar och täcka. Jag är nöjd med resultatet.




Ljusa långpannebottnar med Marabou mjölkchokladfluff och hallonmousse spacklad med vit
chokladsmörkräm. Täckt med hemmagjord MMF dekorationer i sp och marsipan.

tisdag 24 januari 2012

Kanotpolotårta

Önskan om en tårta med en kanot från en vän. Självklart sa jag, det fixar jag. Ibland känns det som jag tar mig vatten över huvudet.  Efter en del försök så fick jag till en kanot också. ;)








Ljusa bottnar med ploppfluff och hallongrädde. Lock i marsipan och dekorationer i sp och marsipan. Vattnet i bassängen är blå pyntgele.

söndag 22 januari 2012

Tårta till Wilma

Idag ska Wilma 6 år firas. Hon ville ha en Hello Kitty tårta som jag fick äran att göra. Jag har gjort en del Hello Kitty och känner mig ganska säker på henne. Det enda som jag fortfarande har problem med är att få dit morrhåren på ett smidigt sätt. Ja ja det kommer väl den dagen de sitter som smort.





Ljusa bottnar med jordgubbsmousse och vaniljglasskräm. Tårtlock i hemmagjord MMF dekorationer i marsipan och sp.

tisdag 17 januari 2012

Sneakpeak.

Håller på att pillra lite på dekorationer. På söndag en Hello Kitty tårta och på tisdag, en med tema kanotpolo. Pillrigt, ja med kanoten var det en del problem innan jag blev nöjd. Hela kanoten får ni se nästa vecka.



                       

söndag 15 januari 2012

Tävling

Vinn en Ipad eller massa godis.




Hittade hit till denna webshop med massor av godis i...Hur farligt är inte det för oss sockersugna ;)

Nu kan man vinna en massa godis. 1:a priset är en Ipad.
Så in och titta runt lite, kanske beställa lite snask. Och vara med och tävla.


Klicka här så kommer ni till Gotterian ;) LYCKA TILL!

lördag 14 januari 2012

Tårta till Ewa

Tildas mamma Ewa fyller år och hon ville att jag skulle göra hennes tårta. Den skulle vara vit med dekorationer i rosa och lila. Och så fick det bli.






Ljusa bottnar med chokladfluff och hallongrädde. Lock av hemmagjord mmf, dekorationer i marsipan, sp och lite ätbart glitter.

onsdag 11 januari 2012

Carinas tårta

Min kära vän Carina fyller år imorn och jag erbjöd mig att göra hennes tårta. Jag hade en tanke på en svart/vit tårta ända från början. I måndags fick jag en ide att jag skulle velat göra hennes mc-väst i marsipan och lägga som caketopper, men jag hittade tyvärr ingen bra bild på den. Istället så gjorde jag Harley-Davidsson loggan. Lite pillrigt var det, men riktigt kul. Jag tycker själv att jag fick till den hyfsat bra. Denna var nog en av de roligaste tårtor jag gjort hittills.










Ljusa bottnar med plopp saltlakritsfluff och lemoncurd grädde. Hade även ringlat lakritsås på understa botten innan jag lade på fluffet. Täckt med egengjord mmf. Dekorationer i marsipan, mmf och sp.

söndag 8 januari 2012

Dekorationer

Håller på och förbereder lite inför lite tårtbak. Har gjort lite blommor, alltid bra att ha om jag skulle bli sugen på att baka lite gofika.


Så nu var även denna lediga vecka över. Imorn återgår jag till det normala arbetslivet igen. Det ska bli skoj att komma igång igen, saknar alla mina elever. Ha det fortsatt bra så här på söndags kvällen.

lördag 7 januari 2012

Mini cupcakes

Satt och surfa runt bland bakbloggar idag och fastnade på Lisa´s fina blogg. Hon hade gjort lakritscupcakes med citronfrosting. Det lät så himla gott så jag var tvungen att göra sådana också.

Jag hade ingen lakritssås hemma så jag tog saltlakritsströssel men hade inte tillräckligt mycket. De smakade inte mycket lakrits av dem, men frostingen var gudomligt god. I den hade jag limesaft istället för citron.

torsdag 5 januari 2012

Cupcakes på en torsdag

Blev lite sugen på att baka lite cupcakes, hade julmust och skumtomtar jag ville bli av med så då tog jag fram de jag behövde, och slängde ihop sådana. Fick vårkänslor också när jag var på stan och köpte årets första tulpanbukett.



Receptet på cupcakesen hittade jag på Lisa´s fina blogg. Jag fick mina lite torra, hade kunnat minska på tiden i ugnen lite, annars var de goda. De smakade inte så mycket julmust utan mer kakao. Tomteskummsfrostingen gjorde jag bara halva receptet av och det räckte precis till de 8 cupcakes det blev på receptet.

tisdag 3 januari 2012

Tisdagsfika

Skulle baka något gott till fikat idag. Det blev en chokladtryffelkaka som jag hittade receptet i reklambladet från Hemköp förra veckan. Den var väldigt snabbt och enkelt gjord eftersom man blandar ihop allt i kastrullen. Gissa om den blev god.


Serverade den med lite vispad grädde.

 Recept

Botten:

150 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Topping:

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk blockchoklad

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, blanda i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet.Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 15 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den svalna i formen.

Topping:
Smält smöret och tillsätt grädden, låt koka upp. Tag av kastrullen från värmen. Blanda i hackad blockchoklad. Bred ovanpå kakan och låt svalna.