tisdag 28 februari 2012

DollarsStore

Jag och tösen var till Dollars i Arboga idag och som jag skrev i ett tidigare inlägg så hittar jag alltid något. Nu blev det inte det tårtfatet jag vill ha utan ett litet kakfat, 2 assietter och lite annat smått och gott. Tänkte köpa cupcakes formar men det hejdade jag mig i sista stund. Det blev däremot lite mer servetter, som om jag ionte skulle ha nog av sådana också??




Bakprogram

Fick ett mail idag. Någon har anmält MIG till det där bakprogrammet på 7:an som ska spelas in i sommar. I mailet stod det nåt i stil med att tack för att du sökt och att nu när jag gått vidare ville de ha en djupintervju med mig. De hade bifogat ett dokument med massa frågor om mig och mina intressen som jag skulle fylla i och skicka in. Gick jag vidare efter det skulle de ringa så fort som möjligt. Ska jag fortsätta och fylla i dokumentet?? Rent spontant så säger jag direkt nej. Jag har inte ens funderat på att söka detta själv så varför skulle jag fortsätta? Det krävs så mycket mer av mig än att hitta recept i böcker, på bloggar och andra sidor på nätet. Så NEJ jag fullföljer inte detta trots vad alla ni andra anser om mig och  min förmåga att baka. Visst jag kan baka, jag kan få till fina tårtor och andra bakverk, men jag har tyvärr inte vad som krävs för detta program som jag tror kommer att vara i stil med Mästerkocken fast med bakverk. Tack ändå till alla er som tror på mig. Undrar om den skyldiga kommer att träda fram någon gång i framtiden?

Bloggen

Jag måste försöka få till min blogg lite bättre. Kanske ska göra det nu när jag har tid. Fixa till så jag kan lägga in recept, dekorationer allt sånt som jag ser alla andra tårtbloggare har. Fast jag vet inte hur jag ska göra. Får nog ta hjälp av min dotter som bloggat en del. Nä nu ska jag äta lite sen blir det en tur med min dotter som chaufför till Dollar Store i Arboga. Kanske jag kan hitta några fynd. Jag vet att det finns ett tårtfat där med kupa för 99:- som jag tittat på och rört vid varje gång jag är där. Frågan är bara har jag plats med ett till??? Kan man ha hur mycket sådana saker som helst? 

Ha en bra dag.

Några gjorda tårtor

Nu har min dotter fått visa vad hon går för. Jag har hjälpt till att dekorera och hon stackarn har fått göra det tyngsta jobben dela, fylla, spackla, kavla och täcka. Tack älskade du för att du finns. Detta är resultaten.
 Norgetema. Ljusa bottnar med chokladfluff och hallongrädde. Spacklad med grädde. Dekorationer och lock i sp.


 Ljusa bottnar med vit chokladfluff och jordgubbsmousse. Spacklad med vit chokladsmörkräm.  På denna skulle det vara hemmagjord MMF men den blev oanvändbar. Varför vet jag inte, den blev helt enkelt för lös så den gick inte att kavla. Therese fick helt enklt ta sig till Hobbytorget och köpa färdig sp.




 Ljusa bottnar med Jordgubbsmousse och vaniljglasskräm. Spacklad med vit chokladsmörkräm. Samma med den här den hemmagjorda MMF:en. Tur så hade vi nu köpt hemma. Dekorationer i sp och pärlemorpärlor.



 Ljusa bottnar fyllda med chokladfluff och hallongrädde. Täckt med hemmagjord MMF som var aningen lös, men det gick att täcka. Dekorationer i marsipan, sp och borstad med gold dust.





 Chokladbottnar fylld med Ahlgrens bilar fluff och hallongrädde. Täckt med egengjord MMF också för lös, men det gick att täcka med. Dekorationer i marsipan, sp och antennen är floristtråd.

Ett stort tack till min dotter som hjälpt mig. <3

söndag 26 februari 2012

Söndagstripp.

Blev en liten spontantripp till Västerås idag med en god vän. Strosade runt lite på det nya stora köpcentra de öppnade där i höstas. Naturligtvis blev det ett besök i en av mina favoritbutiker House of Västerås och därifrån kommer jag sällan tomhänt.
 Hittade detta söta lilla hjärtformade fat som jag säkert kommer att hitta på nått sätt att använda.
 
Hade sett detta stora fina glasfat på Bli min jäst blogg och blev överlycklig när jag sprang på det där. Fanns även assietter i samma serie och de måste jag bara köpa mig några stycken.


Vi passade också på att ta en gofika på Espresso House med Chai Latte och en hallon/lakrits cupcake mumsigt gott.

tisdag 21 februari 2012

Årets semla.

Nybakade semlor med hjälp. Gott blev det och den största är naturligtvis min. ;) Yammie.



söndag 19 februari 2012

Lemoncupcakes med apelsinfrosting

Dotra har hjälpt mig att få lite go´fika idag!! ;)




 Recepten kommer senare. Tack älskade gumman för hjälpen. De var jättegoda.

Time out

Det kommer att vara lugnt här på bloggen ett tag framöver eftersom jag för snart en vecka sedan opererade min vänstra axel. Jag har inga restriktioner mer än att allt som gör ont får jag inte göra. Det blir inte mycket baka av nu inte. Ska försöka mig på några cupcakes eller sockerkaka nån dag, börjar få lite bakabstinens. Tårtbakandet överlåter jag till dotra med min kontroll. Gjorde en del dekorationer förra helgen innan jag blev opererad. Har försökt mig på lite modellerande eftersom jag inte har några problem att röra handen. Det har gått bra.
Här kommer en sneakpeak på dekoration jag gjorde klar för en vecka sen. De ska få pryda tårtorna min dotter får göra.

Hästen och blommorna hade jag på tårtan jag gjorde förra helgen till Vickan.

söndag 12 februari 2012

Vickans tårta

Vickan har fyllt 12 år och ville jag skulle göra en tårta till henne. Hon ville så gärna ha en häst på sin tårta, så fick det bli. En minihästtårta.



Ljusa bottnar fyllda med hallongrädde och vaniljglasskräm. Täckt med egengjord MMF. Dekorationer an marsipan och sp.

lördag 11 februari 2012

Tårtor i massor

Linneas och Alices tårtor trodde jag inte skulle bli av alls, eftersom den första kraschade igår. Chokladfluffet började rinna ur när jag skulle till att spackla. Någon gång ska väl det hända också. Panik, eftersom tårtan skulle ha levererats igår lunch. Till min stora lycka skulle den inte bjudas på förrän idag. Nya fyllningar och tårtbotten gjordes i en hast.
Eva-Lena fyller 40 idag och ville att jag skulle göra hennes tårtor. 60 personer skulle de bli och 2 långpannetårtor borde räcka, meningen var att jag också skulle på festen, men saker händer ibland som man inte kan rå på. Hoppas ni hade trevligt ialf. Min present till henne var en minitårta med foto på. Resultaten ser ni här.






 Ljusa bottnar fylld med chokladmousse och jordgubbsmousse. Täckt med egengjord MMF, dekorationer i egengjord sp.

 Ljusa bottnar. I den rosa är det plopp/dumlefluff och hallonmousse, den lila vit chokladfluff och lemoncurdgrädde. Täckta med hemmagjord MMF dekorationer i marsipan och sp.
Bilden är tyvärr censurerad om inte ägaren säger annat. ;);)
Ljusa bottnar med hallongrädde och vaniljglasskräm. Lock i egengjord MMF, blommor i egengjord sp.