fredag 30 mars 2012

Fredag

Idag är det sista dagen på min sjukskrivning. Ja eller i alla fall på 100%. F.o.m måndag ska jag börja jobba 50%. Ska bli skönt att komma igång igen efter 7 veckors sjukskrivning.

Jag började denna dagen med min dagliga promenad, så skönt att komma ut tidigt och njuta av solen, vindstilla och fågelkvitter. Hittade lite små gröna nya skott på en buske som snart kommer att vara riktigt grön och fin. Några av de bästa ljuden jag vet nu på våren (och även annars) är fågelkvitter. Lärkan som drillar ovanför kalla, kala, bruna ängar, gråsparvarna i buskarna, talgoxens enträgna rop efter maka/make och långt bort i skogen någonstans hörs koltrasten. Den härliga doften av vår som ligger i luften, doften av lätt stilla regn. Videkissarna som kikar fram under sitt täcke, tussilagon i dikeskanterna. Underbart är det denna tid på året.

Efter promenaden gick jag en sväng till Ica för att inhandla lite nödvändiga och egentligen helt onödiga saker. Det slank ner ett lila ljus och två lila tabletter som jag använder som dukar istället. Blev snyggt i mitt kök med så få detaljer. Lite mer vår liksom.

Igår kväll när jag satt och slappade framför tv:n blev jag så sugen på att baka macarones. Bara att ta tag i det eftersom jag tog fram äggen igår kväll. De blev inte helt bra denna gång heller, fast helt ok. Ja ialf en plåt. Den andra sprack allihopa på. Tror det kanske kan ha berott på att den plåten stod på spisen medan de torkade lite på ytan. Gröna och fina blev de med smak av päron.


Ja då har snart denna fredag gått också. Nu är det bara att invänta kvällen med lite mys med min särbo.
Ha en trevlig fredag och helg.




torsdag 29 mars 2012

Dagens luncher

Hade önskemål från min son om att komma och äta idag innan han gick till jobbet. Han ville ha amerikanska pannkakor och så fick det bli. Ialf till honom och hans syster som också åt innan jobbet. Hon lämnade sen sin lilla Prins här.
Jag själv hade redan tidigare i veckan bestämt att jag skulle äta Pitepalt. Och så fick det bli, gudars så gott det är. Nu har jag palt så jag kan äta resten av veckan.


För er som inte vet vad pitepalt är så är det finriven/mald rå potatis som blandas med kornmjöl, vetemjöl och salt. Det får sedan stå och svälla en stund innan man formar bollar och lägger i fläsktärningar i mitten. Dessa bollar kokas sedan i rikligt med vatten tills de flyter upp till ytan. De äts med lingonsylt och extrasaltat smör som läggs i palten efter att den delats. Jag gillar inte lingon till dessa läckerheter så det blir bara en smörklick och ett glas riktigt kallmjölk. Fast de är nästan godast som rester när de skärs i bitar och steks upp i en smörklick. Hur fett, flottigt och onyttigt som helst, men guda gott.

tisdag 27 mars 2012


TÄVLING! Var med och tävla om ett ex av Lakritsboken!!



Tävla hos St Heaven Street om Lakritsboken!!







Ny layout

Äntligen, äntligen har jag fått en blogg som jag är lite stolt över och som jag vill ha den. Fast jag kan inte ta åt mig äran för dess nya utseende utan det har min snälla dotter gjort åt mig under eftermiddagen medan jag fixade våfflor till henne, hennes bror och <3.

Tack snälla du för hjälpen. Jag är super mega nöjd över det nya utseendet.

söndag 25 mars 2012

Söndag

Hade en liten tråkstund på fm och ville ha något att göra innan det var dags för nästa promenad med Keaton, som jag haft här över natten. Jag googlade på modellera en hund i sockerpasta och hittade 2 klipp på YouTube. Naturligtvis var jag tvungen att testa direkt.
Här nedan ser ni resultatet och lite bilder på världens sötaste Keaton.



 Denna lilla Prins vet verkligen hur han ska njuta av livet. :)


tisdag 20 mars 2012

Lite smått och gott


 Ljusa bottnar med chokladfluff och hallonmousse. Spacklad med smörkräm. Lock och dekorationer i marsipan och sp.
Choklad/ljusa bottnar med lakritsfluff och hallonmousse. Spacklad med chokladsmörkräm. Lock och dekorationer i sp och marsipan.


 Ljusa bottnar med After eightfluff och päronmousse. Spacklad med smörkräm smaksatt med vanilj. Lock och dekorationer i MMF och sp.

 Regnbågs test.

Ljusa bottnar med dumlefluff och hallonmousse. Lock och dekorationer i marsipan och sp.

 Regnbågsbottnar med citronmousse, vit chokladfluff och limefrosting. Lock och dekorationer i sp. marsipan och mjuka guldpärlor.

Kan inte säga det nog många gånger, men TACK Therese för all hjälp utan dig har det aldrig gått.


söndag 18 mars 2012

Tävling


Jag tävlar hos Sockertussen om den här Whoopiemattan och en DekoMax
från KÖK etcetera.
Klicka HÄR om du också vill vara med!

onsdag 14 mars 2012

Tävling

Du skulle göra mig jätteglad om du ville lägga din röst på mitt bidrag Miss Spring i Miss Cupcake 2012.
Rösta HÄR..
Det här är mitt bidrag i tävlingen.

fredag 9 mars 2012

Äntligen

Idag har jag äntligen gjort det eller jag och min dotter. Vi har gjort macarones. De blev rosa med melonsmörkräm. O my god vilka delikata små saker. Kan lova er dyrt och heligt att det var absolut inte var sista gången jag gör dem. Jag tycker att vi fick till dem riktigt bra för att vara första gången. Det enda jag är lite kritisk på är att de fick en liten topp. Men det tror jag är en övningssak med spritsen. Annars höjde de sig bra och sprack inte alls. Nu är det bara att hoppas på att de blir lika bra nästa gång också.



Receptet är taget från boken Macroner som jag köpte för ett tag sedan.

måndag 5 mars 2012

Morotscupcakes

Bakade morots cupcakes härom dagen. De är spritsade med vit chokladfrosting. Jag hade i lite grön pastafärg i frostingen. De är dekorerade med blommor och fjärilar i sp. Dessa får bli mitt bidrag till Miss cupcake 2012.




söndag 4 mars 2012

Söndag

Den här helgen gick precis lika fort som alla de andra. Våren har riktigt hängt i luften, det har varit helt underbart. Men som alltid på söndags kvällar har jag långtråkigt. Gubben min jobbar natt och sover då ett par timmar innan arbetsveckan börjar för honom på söndags kvällar. I går gjorde jag Death By Chocolate cupcakes och några kraschade. De tog jag reda på ikväll och gjorde mina allra första Cake Pops. Smulade sönder muffinsen i en bunke och blandade med lite Philadelphiaost. Smälte blockchoklad som jag först doppade pinnarna i och stack ner i bollarna som jag lät stelna i kylen ett tag innan jag doppade allt i choklad. Lät sen chokladen stelna lite innan jag doppade i strössel. Chokladen stelnade väldigt snabbt så det gick undan.
De blev väldigt goda. Nu står de i kylen och får kallna ordentligt och vi får hoppas att de finns några kvar så min dotter får smaka imorgon.