torsdag 28 augusti 2014

Drottningmousse

Igår gjorde jag en underbart god drottningmousse som jag fyllde tårtan med som mina brorsdöttrar ska få till helgen.

Drottningmousse

200 gr hallon/blåbär
knappt 1 dl florsocker 
100 gr Philadelphia eller annan färskost
4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver blandat i 2 msk vatten
2 dl grädde

Koka bären i 2 minuter. Passera genom en finmaskig sil.
Låt svalna en stund. 
Häll hälften av bärmoset i en kastrull och blanda
resterande med Philadelphian och florsockret.
Blötlägg gelatinbladen.
Vispa grädden. 
Smält gelatinbladen i kastrullen med bärmoset.
Låt svalna en stund. Blanda det sedan med
det andra bärmoset. 
Vänd sedan ner allt i grädden och låt det 
stelna i kylen en stund.


(Bilden lånad från nätet)