måndag 2 april 2012

Biscotti

Här kommer receptet på jättegoda
 Chokladbiscotti med apelsin och nötter
ca 30 st


75 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
1-2 apelsiner skalet, rivet
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kakao
100 g hasselnötter, hackade
100 g mörk choklad, hackad


Sätt ugnen på 175 gr. Rör smör och socker krämigt.

Tillsätt ägget och blanda. Tillsätt det rivna
apelsinskalet.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao i en 
bunke. Blanda ner hackade nötter och hackad choklad.
Arbeta in det i smörblandningen.

Dela degen i 3 delar och rulla varje del till en längd, ca 20 cm.
Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. 
Platta till dem något.

Grädda längderna mitt i ugnen i 20 minuter.
Ta ut dem och låt dem svalna något.

Skär längderna med en vass kniv i diagonala bitar,
ca 1 1/2-2 cm breda. 
Var försiktigt för de går lätt sönder.

Vänd bitarna med snittytan uppåt på plåten. Ställ
in plåten i ugnen och stäng av värmen. 
Låt skorporna torka i eftervärmen
tills ugnen blivit kall.





2 kommentarer:

Vardaxlyx sa...

Hmm va smarrigt det ser ut =)
Tack för tipset!!

Amy's piece of cake sa...

Dessa ser så smarriga ut, jag älskar biscotti men gör det alldeles för sällan! :)