tisdag 3 april 2012

Cookies

Chokladdoppade cookies
ca 30 st

125 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
1 dl hasselnötter, grovt hackade
150 g mörk choklad, grovt hackad


Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, vaniljsocker och
 brun farin poröst.

Vispa ner äggen, ett i taget.

Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och havregryn.
Blanda till en smidig deg. Vänd ner
hackade nötter och choklad.

Rulla till runda kulor och lägg dem på bakplåtspappers-
klädd plåt. Tryck till kakorna med en kniv.
Grädda mitt i ugnen i 12-14 min,
tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna helt.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa undersidan av
kakan i chokladen, lägg den upp och ner
så att chokladen får stelna.

Till de här hade jag velat ha en kakformare, typ en glasskopa, tror
den hade vart perfekt att göra runda kulor.


6 kommentarer:

Malin sa...

MUMS!! =)

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Låter jättegott:)

Unknown sa...

Verkar Super smarriga!! :)

Anette´s söta bak sa...

De är verkligen jättegoda

Anette´s söta bak sa...

Och så enkla att göra. Ligger nu tryggt i min frys. ;)

Anette´s söta bak sa...

Mhm gissa om de är. ;?