Chokladdoppade cookies
ca 30 st
125 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl farinsocker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn
1 dl hasselnötter, grovt hackade
150 g mörk choklad, grovt hackad
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, vaniljsocker och
brun farin poröst.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Tillsätt mjölet blandat med bakpulver och havregryn.
Blanda till en smidig deg. Vänd ner
hackade nötter och choklad.
Rulla till runda kulor och lägg dem på bakplåtspappers-
klädd plåt. Tryck till kakorna med en kniv.
Grädda mitt i ugnen i 12-14 min,
tills kakorna fått fin färg. Låt dem svalna helt.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa undersidan av
kakan i chokladen, lägg den upp och ner
så att chokladen får stelna.
Till de här hade jag velat ha en kakformare, typ en glasskopa, tror
den hade vart perfekt att göra runda kulor.
6 kommentarer:
MUMS!! =)
Låter jättegott:)
Verkar Super smarriga!! :)
De är verkligen jättegoda
Och så enkla att göra. Ligger nu tryggt i min frys. ;)
Mhm gissa om de är. ;?
Skicka en kommentar